Health, Inspiration

Οι επιπτώσεις της καθιστικής ζωής αλλά και η σημαντικότητα της άθλησης!

Βρισκόμαστε στην εποχή όπου οι καθημερινές μας υποχρεώσεις έχουν αυξηθεί είτε είναι εργασιακές είτε προσωπικές είτε ακαδημαϊκές. Ως αποτέλεσμα, ο ελεύθερος χρόνος είναι περιορισμένος και το άγχος είναι κυριολεκτικά στα ύψη. Επιπλέον, οι διατροφικές μας συνήθειες δεν είναι και οι πιο καλές καθώς όταν όλα γίνονται ‘’με το βούρος’’ (όπως συνηθίζουμε να λέμε στην Κύπρο) τότε τρώμε ότι βρούμε μπροστά μας, με τα delivery και τα fast food να έχουν τη τιμητική τους. Ωστόσο, όλα αυτά κάνουν κακό στην υγεία μας και θα επιφέρουν μακροχρόνιες συνέπειες όταν η γυμναστική και η υγιεινή διατροφή απουσιάζουν από τη ζωή μας.

Όταν ήμουν φοιτήτρια και είχα πραγματικά ασφυκτικό πρόγραμμα με διαβάσματα, δουλειά και εξετάσεις, η άσκηση και η υγιεινή διατροφή απουσίαζαν από τη ζωή μου, με αποτέλεσμα το βάρος μου να αυξάνεται ανεξέλεγκτα, καθώς επίσης να με καταβάλει η σωματική και η πνευματική κούραση. Οφείλω να πω πώς η κακιά μου ρουτίνα συνεχίστηκε για αρκετά χρόνια, μέχρι που συνειδητοποίησα ότι η ζωή έχει και άλλες όψεις και πώς ο ελεύθερος χρόνος ΥΠΑΡΧΕΙ για γυμναστική. Εκείνο που μου έλειπε ήταν η θέληση και το κίνητρο για να αλλάξω τρόπο ζωής. Πράγμα το οποίο συνέβη και όταν πήρα την απόφαση να αλλάξω, τότε η ζωή μου είχε αλλάξει προς το καλύτερο. Μέρα με την ημέρα, έντασσα σιγά, σιγά την υγιεινή διατροφή αλλά και την άσκηση στο πρόγραμμα μου. Βέβαια, η αρχή ήταν δύσκολη και οι πρώτες εβδομάδες ήταν κουραστικές μέχρι να συνηθίσω στο νέο τρόπο ζωής μου.

Όμως, τα κατάφερα και συνέχισα δυναμικά το στόχο μου φέρνοντας τις καλύτερες επιδράσεις όπως την απώλεια βάρους, τη μείωση άγχους αλλά και τη καλυτέρευση της υγείας μου.

Το ‘’μυστικό’’ της μικρής μου επιτυχίας οφείλεται στη θέληση και στην όρεξη για ζωή, στην επιθυμία να είμαι υγιείς και να μη καταστραφώ από τις κακές μου συνήθειες. Η παχυσαρκία, αγαπητοί μου αναγνώστες δεν είναι μόνο τα διάφορα προβλήματα υγείας που προκαλεί όπως τα καρδιακά νοσήματα ή τον διαβήτη αλλά αλλοιώνει επίσης τη ψυχολογία και την εξωτερική μας εμφάνιση. Είναι όμορφο συναίσθημα να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου αλλά και να είσαι υγιείς τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Γιατί, η υγεία είναι ο πιο σημαντικός πλούτος αλλά και η βάση για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας υποχρεώσεις.

Όταν έχουμε την υγεία μας λοιπόν, τότε δουλεύουμε και διαβάζουμε καλύτερα όμως το πιο σημαντικό, ζούμε καλύτερα!

Οπόταν, όσο ασφυκτικό και αν είναι το πρόγραμμα μας, υπάρχει πάντοτε χρόνος για άσκηση και υγιεινή διατροφή. Κάποιος μπορεί να ασκηθεί είτε νωρίς το πρωί είτε αργά το βράδυ είτε να σπάσει το work out σε μικρά sessions τα οποία μπορούν να γίνονται 5-10 λεπτά την φορά και να επαναλαμβάνονται 2-3 φορές την ημέρα. Ακόμη, για σωματική άσκηση, δεν χρειάζεται απαραίτητα κάποιος να πάει σε γυμναστήριο καθώς υπάρχουν πολλοί άλλοι εναλλακτικοί τρόποι για να εξασκηθεί κανείς εύκολα και οικονομικά όπως ένας περίπατος στην παραλία ή κάπου κοντά στη γειτονία ή η παρακολούθηση work out video στο YouTube τα οποία είναι δωρεάν και βοηθούν να ασκηθείς άνετα από το σπίτι.

Όσον αφορά την υγιεινή διατροφή, είναι καλό να τρώμε ισορροπημένα μικρά γεύματα τα οποία να περιλαμβάνουν όσπρια, κοτόπουλο, ψάρι, υδατάνθρακες (σε μικρή ποσότητα) και να συνοδεύονται με άφθονα λαχανικά. Επίσης, για να αποφεύγεται η πείνα είναι καλό κάθε 2-3 ώρες να τρώμε ένα μικρό σνακ όπως ένα φρούτο, ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια κτλ.) ή μια μπάρα δημητριακών. Έτσι, θα ελέγχεται ο κορεσμός και ο μεταβολισμός θα δουλεύει καλύτερα.

Όλα αυτά τα tips θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε ένα νέο τρόπο ζωής μα ειδικότερα να είστε υγιείς σωματικά και ψυχικά. Να θυμάστε ότι όλα είναι θέμα θέλησης και πάντοτε υπάρχει ο τρόπος για την επίτευξη ενός στόχου!

Rome wasn’t build in a day, but they worked on it every single day!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s