News

Τι μέλλον παραδίδετε στους νέους Κύριοι πολιτικοί;

Όσο περνάει ο καιρός, στην Κύπρο το ένα σκάνδαλο ξετρυπώνει μετά το άλλο. Απάτη, διαφθορά, καταχρήσεις, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ρουσφέτι και άλλα πολλά που μας κάνουν να ντρεπόμαστε και να αναρωτιόμαστε που πάμε σαν τόπος. Στο άκουσμα της σημερινής είδησης ότι ο Επίτροπος Εθελοντισμού παραποίησε τους τίτλους σπουδών του και ότι τόσα χρόνια αμειβόταν με υπέρογκα ποσά χωρίς να κατέχει την οποιαδήποτε σπουδή, με κάνουν να αισθάνομαι λύπη και απογοήτευση. Γιατί, τόσα χρόνια εμείς οι νέοι πασκίζουμε να φέρουμε βαθμούς, να αποφοιτήσουμε από το λύκειο και το πανεπιστήμιο έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ένα σίγουρο μέλλον για εμάς και τις οικογένειες μας, να βρούμε μια δουλειά που θα μας επιτρέπει να εξασκήσουμε το επάγγελμα που σπουδάσαμε μα πάνω απ’ όλα να μας ικανοποιεί και να μας γεμίζει. Ακόμη θυμάμαι σαν να ήταν χθες που μου έλεγαν οι γονείς μου να διαβάζω, να προσπαθώ και να στηρίζομαι στις δικές μου δυνάμεις για να πετύχω τους στόχους μου και να φτάσω ψηλά με την αξία μου.

Αλλά, τι να τα κάνεις τα πτυχία και τους βαθμούς όταν έχεις το μέσο και τη σίγουρη οδό προς την άνεση; Τι να τις κάνεις τις αξίες και την τιμιότητα όταν αυτές καταπατούνται και έρχονται στη θέση τους τα λεφτά και το συμφέρον;

Κύριοι Πολιτικοί μερικές φορές αναρωτιέστε γιατί η νεολαία μας δεν δραστηριοποιείται, δεν έχει ιδανικά, δεν έχει στόχους και δεν παίρνει τα ηνία στα χέρια της. Και εγώ σας απαντώ πώς όταν η ίδια η κυβέρνηση δεν δίνει τα σωστά κίνητρα, εφόδια και το σωστό παράδειγμα στον κόσμο και ειδικά στους νέους που είναι σαν τα πρόβατα μέσα στους λύκους, τότε πώς περιμένετε να πάμε μπροστά;

Κρίμας τους κόπους, τις θυσίες, τα άγχη και τους αγώνες που δώσαμε για να πάρουμε απολυτήριο λυκείου και ένα σωρό άλλα πτυχία τα οποία μας εξασφάλισαν δουλείες με ελάχιστα λεφτά στις πλείστες από αυτές και δουλεύουμε ένα σωρό εργατοώρες χωρίς να ανταμείβονται οι πραγματικοί κόποι μας. Και ύστερα λέτε γιατί εγκαταλείπουμε την Κύπρο για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν ξέρω αν θα αλλάξει ποτέ αυτή η κατάσταση γιατί πάντα θα υπάρχει η απάτη και η διαφθορά. Σαφέστατα τα όνειρα των νέων για ακόμη μια φορά ναυάγησαν και τα σκότωσαν οι μεγαλοκαρχαρίες του τόπου μας. Αλλά, ο φοίνικας πάντα ξανά γεννιέται από τις στάχτες του και ο τροχός θα γυρίσει.

Η νεολαία μας να μην τα παρατήσει ποτέ και να συνεχίσει να ονειρεύεται, να έχει στόχους για τη ζωή και να μη σταματήσει να αγωνίζεται γιατί αγαπητοί μου αναγνώστες η ελπίδα πεθαίνει πάντοτε τελευταία!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s