Inspiration

Η υγεία είναι ο υπέρτατος πλούτος και η υπομονή η μεγαλύτερη δύναμη!

Το 2020 πλησιάζει πολύ σύντομα στο τέλος του, με τις ελπίδες μας να στρέφονται προς το 2021 για μια καλύτερη χρονιά γεμάτη υγεία και ευημερία. Είναι αλήθεια ότι φέτος ήταν μια δυσάρεστη και καταστροφική χρονιά από όλες τις πλευρές, τόσο υγειονομικής όσο και οικονομικής. Επιπλέον, η πανδημία του κορωνοϊού μας έκλεισε στα σπίτια μας, μας δίχασε, μας κατέρρευσε τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά, δοκίμασε και εξακολουθεί να δοκιμάζει τις αντοχές μας, μας στέρησε όλα όσα εκείνα που απολαμβάναμε και αγαπούσαμε.

Όμως, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κορωνοϊός, αποτελεί μια προσωρινή μπόρα που αργά ή γρήγορα θα περάσει φίλες και φίλοι. Μερικοί δυσκολεύονται στο να πιστέψουν κάτι τέτοιο αλλά θα γίνει. Πρέπει να έχουμε υπομονή! Σίγουρα, είναι εύκολο στο να το λέμε και δύσκολο στο να το πράττουμε γιατί η υπομονή είναι κάτι που παράλληλα, μας έχει εξαντλήσει και διδάξει η χρονιά του 2020. Η υπομονή λοιπόν, είναι η μεγαλύτερη μας δύναμη και είναι εκείνη που θα μας βοηθήσει στο να ανταπεξέλθουμε στις φουρτούνες της ζωής.

Βλέπω και ακούω ανθρώπους καθημερινά να φωνάζουν γιατί χάσανε άδικα τις δουλειές τους και σαν αποτέλεσμα δεν έχουν να φάνε εκείνοι και οι οικογένειες τους. Βλέπω και ακούω ανθρώπους να είναι βυθισμένοι στη δυστυχία και την απόγνωση γιατί η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Βλέπω και ακούω ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν με ανίατες ασθένειες, αλλά δεν παραπονιούνται για τη χρήση μάσκας και ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο. Βλέπω και ακούω ανθρώπους που βοηθούν και βρίσκονται δίπλα στον συνάνθρωπο τους χωρίς αντάλλαγμα. Βλέπω και ακούω ανθρώπους που βρίσκονται εκεί στη πρώτη γραμμή, να σώζουν ζωές και να δουλεύουν ασταμάτητα για το κοινό καλό.

Ναι, φίλες και φίλοι το 2020 έχουμε χάσει όλοι τον εαυτό και τις ατομικές μας ελευθερίες. Ωστόσο, θα έρθει ξανά η μέρα που θα συναντηθούμε και πάλι με τους αγαπημένους μας χωρίς όρια, θα καθίσουμε με τις ώρες στα καφέ και τα εστιατόρια, θα ταξιδέψουμε στο εξωτερικό για διακοπές, θα πάμε σε γιορτές και parties, θα σταματήσει να υπάρχει η απόσταση, ο φόβος και το άγχος. Θα είναι σίγουρα διαφορετική η ρουτίνα μας απ’ ότι πριν αλλά όσα στερηθήκαμε τόσο καιρό θα τα απολαύσουμε και πάλι στο μέλλον. Μη χάνετε τη πίστη και τις ελπίδες σας. Να είστε δυνατοί για εσάς και τις οικογένειες σας. Η υγεία τόσο σωματική όσο και ψυχική είναι ο πιο σημαντικός πλούτος στο κόσμο. Εάν δεν την έχουμε, τότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο. Οπόταν, τα υπόλοιπα διορθώνονται και θα έρθουν στον καιρό τους. Υγεία πάνω απ’ όλα!

Εύχομαι το 2021 να φέρει καλύτερες μέρες, υγεία σε όλο τον κόσμο, να σταματήσει να επικρατεί το χάος και η αβεβαιότητα. Λίγο δύσκολο στο να γίνει αυτό αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντοτε τελευταία.

Να είστε όλοι καλά και να προσέχετε τους γύρω σας και τους εαυτούς σας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s