Inspiration

5 tips για ένα αποτελεσματικό διάβασμα!

Είναι ευρέως γνωστό ότι έχει φτάσει (και πάλι) η εξεταστική περίοδος για τους φοιτητές και σύντομα θα έρθει και για τους μαθητές οι οποίοι προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις παγκύπριες και τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο χρόνος δυστυχώς μέρα με την ημέρα λιγοστεύει και η εξεταστέα ύλη είναι σαν το »βουνό» με αποτέλεσμα, να υπάρχει ο φόβος και η αγωνία για το αν θα πετύχουμε ή όχι. Ωστόσο η σωστή προετοιμασία από νωρίς και το διάβασμα επί τακτικής βάσης μπορούν να μειώσουν το άγχος και να μας οδηγήσουν προς την κατάκτηση των στόχων μας.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν σας παρουσιάζω 5 tips τα οποία θα σας βοηθήσουν να διαβάζετε πιο αποδοτικά και αποτελεσματικά:

1) Πρόγραμμα

pen-calendar-to-do-checklist

Το κυριότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Οργανώστε το πρόγραμμα σας με βάση τις ημερομηνίες των εξετάσεων και ξεκινήστε διάβασμα σιγά σιγά, έτσι ώστε να μην βρείτε »βουνό» την εξεταστέα ύλη και να προλάβετε να καλύψετε εκείνα που θέλετε.

2) Να κάνετε τακτικά διαλείμματα

pexels-photo-440581

Μπορεί να στενεύουν τα χρονικά περιθώρια μέχρι τις εξετάσεις αλλά δεν σημαίνει ότι θα κάθεστε με τις ώρες πάνω από τα βιβλία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κάνετε ενδιάμεσα διαλείμματα (10-15 λεπτά) διότι ο εγκέφαλος χρειάζεται ηρεμία και ξεκούραση έτσι ώστε να καταφέρει να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

3) Αποφύγετε τα social media

pexels-photo-607812

Αρκετοί από εμάς έχουμε ανοικτό το internet για να λαμβάνουμε νέα και ειδοποιήσεις από τα social media όπως το Facebook και το Instagram αλλά αποτελούν πειρασμό και με το που ακούμε τον παραμικρό ήχο, μας αποσπούν την προσοχή.

Γι’ αυτό κλείνουμε για λίγο το internet και κάνουμε υπομονή μέχρι να έρθει η ώρα για διάλειμμα.

4) Να τρώτε και να κοιμάστε καλά

pexels-photo-296817

Η πιο απαραίτητη συμβουλή! Ένας καλός ύπνος και ένα πλούσιο γεύμα, βοηθούν στο να είμαστε σε φόρμα και να έχουμε δυνάμεις και αντοχή για το απαιτητικό διάβασμα.

5) Θετικότητα και αισιοδοξία

pexels-photo-1485657

Η ψυχολογία μας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αν θα πετύχουμε στην εξέταση ή όχι. Οφείλουμε να πιστέψουμε στους εαυτούς μας ότι θα τα καταφέρουμε και ότι οι κόποι μας δεν θα πάνε χαμένοι.

Ειδικά αν κινδυνεύεις να μην περάσεις κάποιο μάθημα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είσαι αισιόδοξος, να μη χάνεις τις ελπίδες σου και να θυμάσαι πως όλα μπορούν να ανατραπούν προς το καλύτερο, όταν είσαι θετικός και έχεις διαβάσει αρκετά.

Καλή επιτυχία σε όσους έχουν εξετάσεις και να θυμάστε ότι τα καλά κόποις κτώνται!

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s