Inspiration

Οι ευχές μου για το 2019!

Ακόμη μια χρονία έχει φτάσει στο τέλος της, με χαρούμενες και δυσάρεστες στιγμές, με επιτυχίες και αποτυχίες, με εμπόδια, προκλήσεις, ευκαιρίες και όνειρα τα οποία πραγματοποιήσαμε ή έχουν μείνει (για την ώρα) ανεκπλήρωτα. Το 2018 ήταν μια διαφορετική χρονία για τον καθένα μας ξεχωριστά και έχουμε διδαχτεί αρκετά μαθήματα ζωής μέσα από τις εμπειρίες και τις συναναστροφές μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι με το που μπαίνει μια καινούρια χρονία θέτουν πολλούς και διάφορους στόχους όπως: να χάσουν περιττά κιλά, να πάνε ταξίδι σε κάποια ξένη χώρα, να πάρουν προαγωγή στην δουλεία, να οικονομίσουν χρήματα ή να πάρουν καλούς βαθμούς στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο.

Στόχοι πολλοί, ξεχωριστοί και μοναδικοί όπου με αρκετή δουλεία, υπομονή και θυσίες μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Ωστόσο μόνο οι υλικοί και οι προσωπικοί στόχοι έχουν σημασία; Ή υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα στη ζωή μας τα οποία έχουν αξία και μπορούν να μας διδάξουν πολλά και να μας αλλάξουν προς το καλύτερο ;

Για την καινούρια χρονία λοιπόν, εκτός από στόχους, έχω και κάποιες ευχές οι οποίες πηγάζουν από αυτούς. Μέσα μου ξέρω, ότι μπορούν να με βοηθήσουν να καλυτερεύσω τον τρόπο σκέψης μου, το πώς δρω και συμπεριφέρομαι στους ανθρώπους.

Αυτές είναι οι ευχές μου για το 2019:

1) Να μαθαίνω από τα λάθη μου

pexels-photo-247819

Όλοι μας κάνουμε λάθη, τα οποία μπορούν να μας φέρουν πολλές και διάφορες, δυσάρεστες ανατροπές στη ζωή μας. Δυστυχώς δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω για να τα διορθώσουμε. Ωστόσο είναι στο χέρι μας να μάθουμε από αυτά, να προσπαθήσουμε να μην τα επαναλάβουμε και να καλυτερεύσουμε ως άνθρωποι.

2) Να έχω περισσότερη πίστη και αυτοπεποίθηση

nature-person-red-woman

Η ψυχολογία μας, επηρεάζει αρκετά τον τρόπο σκέψης μας και είναι στιγμές που καλούμαστε να δείξουμε θάρρος και δύναμη για να αντιμετωπίσουμε περίπλοκες και δύσκολες καταστάσεις. Η πίστη και η αυτοπεποίθηση μπορούν να μας βοηθήσουν στο να ξεπεράσουμε όλα τα πιθανά εμπόδια και να καταβάλουμε όλες τις αρνητικές σκέψεις που επηρεάζουν το μυαλό μας. Επιπλέον κερδίζουμε και αντλούμε σιγουρία για τον εαυτό και τις επιλογές μας.

3) Να μπορώ να συγχωρώ

lacrosse-champions-winners-emotion-159653

Δεν είναι κάτι εύκολο αλλά μπορεί να επιτευχθεί με χρόνο, υπομονή και δύναμη. Το να μπορέσουμε να συγχωρέσουμε έναν άνθρωπο ο οποίος μας πλήγωσε είτε ψυχολογικά είτε σωματικά αποτελεί ‘’μεγαλείο ψυχής’’.

Πριν από χρόνια είχα ακούσει για ένα θλιβερό περιστατικό που συνέβη γύρω στα τέλη Δεκεμβρίου, στην Κύπρο όπου μια μεθυσμένη οδηγός (χωρίς να το θέλει) κτύπησε με το αυτοκίνητο της έναν νεαρό ο οποίος είχε υποκύψει στα τραύματα του. Η οδηγός αφού συνελήφθηκε και δικάστηκε, όλος ο κόσμος την ύβριζε και την απειλούσε. Όμως οι δύο γονείς του νεαρού, με την δύναμη της ψυχής τους, συγχώρεσαν την οδηγό και παρακάλεσαν τον κόσμο να σταματήσει την κρίση και να σεβαστούν τον πόνο και την θλίψη τους.

Αυτή είναι η πραγματική δύναμη ψυχής! Και ένα μεγάλο μπράβο στους δύο γονείς για το κουράγιο και την αντοχή που είχαν σε αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή!

4) Να αρπάξω περισσότερες ευκαιρίες

pexels-photo-196666

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει είτε ευκαιρίες για δουλεία, μάθησης, γνωριμίες και εξόδους με άλλους ανθρώπους. Γενικότερα είναι η επιθυμία να δραστηριοποιηθούμε περισσότερο και να μην περιοριζούμε τον εαυτό μας μόνο στο σπίτι ή στην δουλεία, ενώ υπάρχει ο χρόνος ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί σωστά.

Βέβαια δεν υπάρχει η αμφιβολία, ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν γεμάτο πρόγραμμα με την δουλεία, τις σπουδές και τις οικογενειακές υποχρεώσεις. Αλλά η ζωή είναι σύντομη και εάν δεν αρπάξουμε κάποια καλή ευκαιρία ή οποία μπορεί να εμφανιστεί στον δρόμο μας, την κατάλληλη στγμή, τότε μπορεί να το μετανιώσουμε και να παρακαλούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω.

5) Υγεία

pexels-photo-905874

Τελευταίο και πιο σημαντικό! Μπορεί να έχουμε όλα τα καλά και την ευτυχία του κόσμου αλλά εάν δεν έχουμε την υγεία μας, τότε όλα τα υπόλοιπα δεν μετρούν, διότι ότι μας συμβαίνει είτε κακό είτε καλό καθορίζει την ψυχική και την σωματική μας κατάσταση. Γι’αυτό υγεία πάνω απ’όλα και όλα τα υπόλοιπα διορθώνονται και θα έρθουν στον καιρό τους.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή χρονία με υγεία, αγάπη και ευτυχία! Και μακάρι το 2019 να φέρει ειρήνη και ευημερία σε ολόκληρη την ανθρωπότητα!

Κατερίνα Χρίστου

Founder of KC Art of Writing

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s