Inspiration

10 κανόνες για την επίτευξη ενός στόχου!

Φίλες και Φίλοι, θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην ιστοσελίδα μου, στην οποία θα γράφω διαφορετικά είδη άρθρων απ’ότι πριν. Σκοπός είναι η εξειδίκευση, η ενημέρωση και η συγγραφή άρθρων ερευνητικού περιεχομένου που αφορά τον κλάδο που σπουδάζω, o οποίος είναι τα ναυτιλιακά και τα χρηματοοικονομικά.

Επιπρόσθετα η ιστοσελίδα μου θα περιλαμβάνει άρθρα ψυχολογίας & έμπνευσης, επικαιρότητας αλλά και ψυχαγωγίας. Στόχος μου είναι να πειραματιστώ και να ανακαλύψω περισσότερα θέματα για συγγραφή άρθρων και να βελτιώσω περισσότερο τις δεξιότητες, τις γνώσεις και τις ικανότητες μου στον τομέα αυτό και φυσικά δεν θα λείπει η ενημέρωση και η ψυχαγωγία του αναγνώστη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, τους φίλους και τους γνωστούς μου αλλά και εσάς τους αναγνώστες που με στηρίξατε όλο αυτόν τον καιρό, διαβάζοντας και αγκαλιάζοντας τα άρθρα μου.

Ακόμη θέλω να ευχαριστήσω δύο άτομα τα οποία μου έμαθαν πολλά για τον χώρο της συγγραφής και που πάντα ήταν εκεί για να ακούσουν τις ιδέες μου.

Θερμές ευχαριστίες λοιπόν, στην φιλόλογο μου, Κα. Γεωργία Φραγκέσκου από το Saint Mary’s School και την coach μου, Εύη Οικονομίδου από το StudentLife.com.cy. Η βοήθεια και η καθοδήγηση σας ήταν και είναι πολύτιμη!

Το πρώτο άρθρο της ιστοσελίδας μου θα αναφέρεται στην επίτευξη στόχων μιας και αναφέρθηκα πιο πάνω σε αυτούς. Όλοι μας έχουμε στόχους είτε μικρούς, είτε μεγάλους και μια ήμερα με την σωστή προετοιμασία και δουλεία θα τους κάνουμε πραγματικότητα.

Ωστόσο τι χρειάζεται για να πετύχουμε ένα στόχο; Από προσωπικές εμπειρίες μου, σας μάζεψα 10 ‘’μυστικά’’ συστατικά που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το ακατόρθωτο.

1) Υπομονή

pexels-photo-707196

Ένας αρκετά σημαντικός παράγοντας που χρειάζεται αρκετή προσπάθεια για να επιτευχθεί. Αρκετοί άνθρωποι είναι πολύ ανυπόμονοι και κάνουν βιαστικές κινήσεις οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε λάθος κινήσεις ή αποφάσεις. Η υπομονή είναι το πιο βασικό συστατικό όχι μόνο για να πετύχετε τον στόχο σας αλλά και να απολαύσετε την πορεία προς αυτόν και φυσικά θα σας βοηθήσει να βελτιωθείτε ως προσωπικότητες και χαρακτήρες.

2) Επιμονή

box-sport-men-training-163403

Όσο και να σας λένε μερικοί άνθρωποι ότι ο στόχος σας είναι ακατόρθωτος ή ακόμα και αν εσείς οι ίδιοι νιώθετε ότι θα καταρρεύσετε από την κούραση και τις ατέλειωτες προσπάθειες, μην τα παρατήσετε και σκεφτείτε τις θυσίες που κάνατε μέχρι στιγμής. Να επιμείνετε και θα δείτε ότι οι κόποι σας δεν θα πάνε χαμένοι και θα αποδώσουν καρπούς.

3) Θέστε μικρούς στόχους για να πετύχετε τον κυριότερο

darts-dart-board-bull-s-eye-game-70459

Φανταστείτε πώς θέλετε να ανεβείτε στην κορυφή ενός μεγάλου κτιρίου και για να το πετύχετε πρέπει να κτίσετε μικρότερα σκαλία για να φτάσετε εκεί. Έτσι είναι και ένας μεγάλος και κύριος στόχος που για να τον πετύχετε θα ήταν καλό να θέσετε πιο μικρούς, έτσι ώστε να φτάσετε πιο κοντά και να δουλεύετε πιο αποδοτικά.

4) Καταγράψτε τους στόχους σας σε ένα κομμάτι χαρτί

pen-calendar-to-do-checklist

Αυτό θα σας βοηθήσει αρκετά, μιας και όταν θα ξυπνάτε κάθε μέρα, θα έχετε μια υπενθύμιση για τον στόχο που έχετε θέσει.

5) Μην φοβηθείτε για τα εμπόδια που θα ακολουθήσουν

hurdles-track-race-competition-159745

Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι εύκολος και απαιτεί θάρρος και αντοχή. Ωστόσο με την σωστή προετοιμασία και στήριξη από ανθρώπους, οι οποίοι σας αγαπούν και σας νοιάζονται θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε μαζί τα κτυπήματα και τις προκλήσεις που μπορεί να ακολουθήσουν στην πορεία σας.

6) Να είστε θετικοί

pexels-photo-1485657

Η ψυχολογία μας παίζει σημαντικό ρόλο για την επίτευξη ενός στόχου και όταν είμαστε θετικοί και σίγουροι για τον εαυτό μας τότε μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Ακόμα και αν δεν πάνε τα πράγματα όπως εμείς τα θέλουμε, παραμένουμε θετικοί και αισιόδοξοι και συνεχίζουμε δυναμικά την πορεία μας.

7) Να τρώτε και να κοιμάστε καλά

pexels-photo-296817

Μην παραλείψετε ποτέ ούτε ένα γεύμα και να κοιμάστε όσες ώρες χρειάζεστε, έτσι ώστε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να ανακτά δυνάμεις και να μειώσει τις πιθανότητες για υπερκόπωση και γενικότερα οποιασδήποτε πάθησης.

8) Κάντε την έρευνα σας

man-coffee-cup-pen

Πρωτού ξεκινήσετε οτιδήποτε, ενημερωθείτε και ψάξτε εκείνο που σας ενδιαφέρει. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να πάτε για σπουδές στο εξωτερικό και θα ήταν καλό να ψάξετε για το πανεπιστήμιο, την χώρα που σας ενδιαφέρει και το κόστος ζωής.

9) Περιορίστε όσο μπορείτε το άγχος σας

pexels-photo-313690

Αυτό είναι κάτι κρίσιμο αλλά δεν είναι δύσκολο στο να επιτευχθεί. Είναι θέμα θέλησης και αντοχής. Σε όλους μας συμβαίνει, και είναι καλό να πολεμήσουμε το άγχος μας διότι μπορεί να μας προκαλέσει αρκετά προβλήματα υγείας. Βέβαια, από την άλλη πλευρά το άγχος μπορεί να μας βοηθήσει στο να γίνουμε πιο παραγωγικότεροι και αποδοτικότεροι στην δουλεία μας.

10) Πίστη

pexels-photo-250157

Πιστέψτε στις ικανότητες, στις γνώσεις αλλά κυριότερα στον εαυτό σας ακόμα και αν οι δικοί σας άνθρωποι πιστεύουν το αντίθετο και δεν σας δίνουν την απαραίτητη στήριξη και ώθηση.

Σας εύχομαι ότι καλύτερο για την επίτευξη των στόχων σας, ότι και να είναι και να θυμάστε ότι, τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι ακατόρθωτο! Καλή σας επιτυχία!

Σας ευχαριστώ,

Κατερίνα Χρίστου

Founder of http://www.kcartofwriting.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s